Читај ми!

Рибари на обали Аљаске упецали балон, ФБИ сумња да је шпијунски

На обали Аљаске рибари су открили могући шпијунски балон и доносе га на обалу, јавља Си-Ен-Ен. Непознати предмет биће предат Федералном бироу за истраге (ФБИ) на даљу анализу.

Агенти ФБИ, који сумњају да је реч о још једном шпијунском балону, дочекаће рибарски брод када уђе у луку, што се очекује током викенда. 

ФБИ ће, затим, пренети непознати предмет у своју лабораторију у Квантику у Вирџинији на анализу, као што је то урађено са претходним балонима за надзор.

Три неименова извора су за Си-Ен-Ен навела да су рибари поделили фотографије објекта са полицијом чим су га угледали.

Сва три извора су нагласила да није јасно шта је тачно био тај предмет и да можда уопште није балон, али да је ФБИ утврдио да је довољно сличан балону за надзор, у власништву стране владе што је додатно подстакло истрагу.

"Свесни смо крхотина које је комерцијални рибарски брод пронашао код обале Аљаске. Радићемо са нашим партнерима како бисмо помогли у логистици опоравка отпада", саопштио је ФБИ.

Балон за надгледање на великим висинама пројавио се прошле године на америчком тлу, када се чинило да је кинески шпијунски балон излетео са курса и прошао преко континенталног дела САД. 

Балон је ушао на територију САД кроз ваздушни простор Аљаске, а напослетку су га обориле америчке снаге.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво