Тело Наваљног предато мајци, још се не зна када и по којим обичајима ће бити сахрањен

Портпаролка руског опозиционара Кира Јармиш потврдила је да је тело Алексеја Наваљног предато његовој мајци Људмили, али да се засад не зна да ли ће власти дозволити да се сахрани на начин који заслужује.

Кира Јармиш, на друштвеној мрежи Икс, написала је да је тело Алексеја Наваљеног предато мајци, али да се засад не зна када ће опозиционар, који је преминуо 16. фебруара у руском затвору, бити сахрањен.

Јармиш је појаснила да се не зна да ли ће власти дозволити да се сахрани у складу са провославним обичајима, према жељи породице.

"Хвала свима који су инсистирали на овом захтеву са нама", навела је Јармиш.

Сарадници Наваљног изјавили су раније да власти прете да ће сахранити руског опозиционара у удаљеној затворској колонији где је умро, осим ако његова породица не пристане на услов да не буде јавне сахране.

Људмила Наваљна је претходно саопштила да су јој власти московског Кремља показале тело њеног сина, али да јој прете да ће "нешто урадити" са телом, ако не буде пристала на тајну сахрану.

Кира Јармиш је, такође, раније изјавила да се у медицинском извештају наводи да је Наваљни преминуо природном смрћу.

Руска Федерална казнено-поправна служба за Јамало-Ненецки округ навела је 16. фебруара да се Наваљни осећао лоше после јутарње шетње, те да је изгубио свест, као и да је неуспешно реанимиран.

Наваљни, оштар критичар Кремља, служио је казну затвора од 30 година, између остало наводног оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности.

Супруга Јулија оптужила је руског председника Владимира Путина за смрт свог супруга, поручивши да ће наставити да се бори за слободну Русију и позвавши ЕУ да не призна мартовске председничке изборе.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије