Фармери се на тракторима приближавају Паризу, у Белгији блокаде широм земље

Фармери у Француској приближавају се Паризу и градској велетржници у намери да је блокирају, упркос покушајима власти да испуни њихове захтеве. И белгијски пољопривредници, који траже уступке владе како би обезбедили боље цене за своје производе, блокирали су главне путеве широм земље у покушају да поремете трговину у главним лукама.

Фармери се на тракторима приближавају Паризу, у Белгији блокаде широм земље Фармери се на тракторима приближавају Паризу, у Белгији блокаде широм земље

Фармери широм Француске упутили су се тракторима ка Паризу, а министар унутрашњих послова Жерал Дерманен упозорио је да им неће допустити да блокирају велетржницу и паралишу Париз и околину.

Око 10.000 демонстраната и даље држи више од 100 блокада у Француској.

Француски премијер Габријел Атал ни током говора у уторак у Народној скупштини није успео да убеди пољопривреднике који протестују готово 15 дана да одустану од блокада.

Француски пољопривредници посебно протестују због споразума ЕУ са земљама Меркосура (Бразил, Аргентина, Уругвај, Парагвај) о слободној трговини који омогућава увоз јефтиних пољопривредних производа из Јужне Америке, коју сматрају нелојалном конкуренцијом.

Белгијски пољопривредници, који траже уступке владе како би обезбедили боље цене за своје производе и смањење бирократије потребне за обављање посла, блокирали су главне путеве широм земље у покушају да поремете трговину у главним лукама.

Пољопривредници планирају да у четвртак протестују испред седишта ЕУ током самита лидера влада.

У видеу на почетку текста можете погледати гостовање доц. др Немање Радоњића са Филозофског факултета о протестима пољопривредника у Европи.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво