Лавров: САД, Јапан и Јужнa Корејa спремају рат против Северне Кореје

Шеф руске дипломатије оптужио САД, Јапан и Јужну Кореју да спремају рат против Северне Кореје. Сергеј Лавров је реаговао на повећане војне активности и вежбе око Корејског полуострва. Вашингтон и савезници, с друге стране, кажу да су војне вежбе "дефанзивне по природи" због нуклеарних претњи Пјонгјанга.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров оптужио је Сједињене Државе, Јужну Кореју и Јапан да спремају рат против Северне Кореје.

Лавров је рекао на конференцији за новинаре у УН да тај нови војни блок, који је формирала Америка, гомила војне активности и изводи велике вежбе.

САД, Јужна Кореја и Јапан су описали њихове комбиноване војне вежбе као "дефанзивне по природи" и неопходне да се носе са све већим нуклеарним претњама Северне Кореје.

"Одједном је реторика Сеула постала непријатељскија према Пјонгјангу. У Јапану такође чујемо агресивну реторику", нагласио је Лавров.

Истакао да је циљ тог војног блока јасан.

"Спремају рат против Северне Кореје", тврди Лавров.

Руски министар је рекао да САД и азијски савезници такође разговарају о развијању сарадње.

"Прилично је шашав начин на који су то формулисали, али су рекли нешто попут сарадње у вези са нуклеарним оружјем", рекао је шеф руске дипломатије. 

петак, 21. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије