Масовни штрајк у Буенос Ајресу против економских реформи председника Милеија

Незадовољни шокантним економским плановима новоизабраног председника Хавијера Милеија, Аргентинци су изашли на улице Буенос Ајреса на позив највећег и најутицајнијег опозиционог радничког синдиката у земљи.

Штрајк у Буенос Ајресу је организован због незадовољства оштрим економским реформама и мерама штедње које је увео председник Милеи обећавајући да ће стабилизовати националну економију уздрману инфлацијом од 211 одсто и великим дуговањима, преноси Ројтерс.

Штрајк је организован у координацији моћног кровног синдиката Општа конфедерација рада (ЦГТ) у јеку разматрања два велика реформска потеза председника Милеија: предлога омнибус закона и тзв. председничког мега-декрета о дерегулацији економије.

"Први рез који ова влада прави је рез на штету радника. Њихова реформа рада има за циљ да укине радничка права", изјавио је на главном догађају у центру Буенос Ајреса Пабло Мојано, лидер моћног синдиката камионџија.

Иако штрајк директно утиче на секторе транспорта, банкарства, здравства и јавних служби, Милеијева влада је обећала да неће одступити од својих реформских планова.

петак, 12. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво