ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел срушио Хамасове положаје за производњу оружја; Близу милион Палестинаца избегло у Рафу

Сукоб Израела и Хамаса – 104 дан. Израелска војска саопштила да је уништила главну индустријску зону Хамаса за производњу ракета и оружја у централној Гази. УН саопштиле да је због бомбардовања и копнене инвазије израелске војске у Гази скоро милион Палестинаца избегло у Рафу, на југу енклаве, дуж границе са Египтом, од 7. октобра и почетка сукоба.

Израел срушио Хамасове положаје за производњу оружја; Близу милион Палестинаца избегло у Рафу Израел срушио Хамасове положаје за производњу оружја; Близу милион Палестинаца избегло у Рафу

У Појас Газе ушли су камиони који поред хуманитарне помоћи носе и лекове за израелске таоце које Хамас и даље држи у Гази. Високи званичник Хамаса рекао је да би за сваку кутију лека који се даје таоцима требало дати хиљаду палестинским цивилима.

Израелске снаге тврде да су убиле кључне људе Хамаса за контрашпијунажу и пет оперативаца. На окупираној Западној обали настављене су рације и хапшења.

Израелски војни врх тврди да док год Хамас не буде потпуно демонтиран у Израелу неће моћи мирно да се живи. Такође, тврде и да је рат у Либану све извеснији, због чега се израелска војска припрема и за тај сценарио.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара