Преврнуо се аутобус у Турској – девет мртвих, 30 повређених

Деветоро људи је погинуло, а 30 повређено у Турској када се код града Мерсина преврнуо међуградски аутобус. Међу настрадалима је и двоје деце, а до несреће је дошло када је возач изгубио контролу над возилом, саопштиле су турске власти.

Аутобус компаније "Дилменлер Мардин", који је ишао од Мармариса до Мардина, ударио је у ограду и преврнуо се на излазу из тунела Јеникаш на аутопуту Д-400.

Гувернер Мерсина, Али Хамза Пехливан, навео је да се несрећа догодила око један ујутру на путу Мерсин-Анталија, 170 километара од центра града, преноси агенција Анадолија.

"Трагична саобраћајна несрећа догодила се када се путнички аутобус, који се са 40 путника и 3 возача кретао према Мерсину, преврнуо на излазу из тунела Саријар јер је возач изгубио контролу над воланом", навео је гувернер. Пехливан додаје да је 13 повређених у тешком стању и да је истрага у току.

Али Хамза Пехливан наводи да се на снимцима са надзорних камера види како аутобус великом брзином улази у кривину, удара у ограду и пада у јарак.

"Возач је изгубио контролу у кривини на излазу из тунела, највероватније због неприлагођене брзине", додао је Пехливан и навео да је пут био клизав због кише, као и да ће након окончања истраге бити познато више детаља.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара