Читај ми!

У Италији се отвара прва гимназија "Made in Italy"

У Италији се отвара нова гимназија под називом "Made in Italy", а са уписом ће се започети 23. јануара. Обавештење о томе стиже из Министарства за образовање и заслуге, те Министарства привреде и "Made in Italy". За остале гимназије рок за упис је и даље 18. јануар.

Нову италијанску средњу школу, министар за образовање Ђузепе Валдитара представио је као гимназију за унапређење и промоцију италијанске изврсности, те као део школске реформе која приближава студенте образовању и реалним шансама да нађу посао.

Министар Адолфо Урсо из Министарства привреде и "Made in Italy" (до 2022. године назив ресора је био Министарство за економски развој), изјавио је да се ради о бедему који ће послужити валоризацији италијанских талената на међународном нивоу.

У прве две године планирана су 132 часа италијанског језика и књижевности, 99 часова из историје и географије, као и 99 о праву, затим 99 из политичке економије, 99 часова првог страног језика и културе, 99 часова из математике са информатиком, 66 часова другог страног језика и културе, 66 часова природних наука (биологија, хемија, науке о земљи), 66 часова из спорта, 33 из историје уметности, 33 часа католичке вероисповести или алтернативних активности. То укупно броји 891 час.

Та гимназија ће, по министру Валдитари, омогућити студентима да продубе знање из историје, географије, уметности, културе те индустријског развоја Италије и пружиће им солидну формацију у пољу економије, права и технологије, што ће приближити образовање реалном захтеву тржишта посла, те смањити разлику између захтева продуктивних сектора и онога што пружа школа.

Министар Урсо додаје да је Италија на тај начин добила иновативну школу која комбинује традицију и иновацију, уско повезане са захтевима тржишта, школу која ће обучавати таленте који су будући покретачи италијанске привреде и који ће максимално искористити квалитете који карактеришу све оно што је произведено у Италији.

"Ми на овај начин желимо да подржимо и промовишемо све оно што представља италијанску изврсност, креативност и предузетништво, дакле све оно што нас одувек позиционира на сам врх светске сцене", изјавио је министар Урсо.

Додао је да ће Фондација "Business and Skills for "Made in Italy"", предвиђена предлогом закона ""Made in Italy"", заједно са средњом школом деловати као суштински мост између школског и предузетничког света, олакшавајући приступ послу младим људима спремним да се суоче са глобалним изазовима.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара