Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Интензивне борбе у Кан Јунису - гађане локације Хамаса; UNRWA упозорава на ширење болести у Гази

Сукоб Израела и Хамаса – 88. дан. Израелске одбрамбене снаге саопштавају да се интензивне борбе воде у Кан Јунису, граду на југу Газе. Са друге стране, либански Хезболах најављује да убиство високих званичника Хамаса у Бејруту "неће проћи без одговара и казне". УН су забринуте због могуће ескалације сукоба у Либану. Број страдалих Палестинаца попео се на 22.313.

ИДФ: Интензивне борбе у Кан Јунису - гађане локације Хамаса; UNRWA упозорава на ширење болести у Гази ИДФ: Интензивне борбе у Кан Јунису - гађане локације Хамаса; UNRWA упозорава на ширење болести у Гази

Изрелске одбрамбене снаге (ИДФ) наставиле су своје операције на југу и у централним деловима Газе, што је, према наводима палестинских власти, довело до нових цивилних жртава.

Министар одбране Израела Јоав Галант каже да ће борбе на југу Појаса Газе и даље бити интензивне, а да је само неколико хиљада милитаната Хамаса остало на северу палестинске енклаве.

Тврди да их је на том подручју на почетку сукоба било од петнаест до осамнаест хиљада.

Шеф Хамаса Исмаил Ханије рекао је да је тај покрет изнео свој став преговарачима из Катара и Египта који се заснива на "потпуном прекиду агресије" на Палестинце.

“Таоци неће бити пуштени осим под условима Хамаса“, истакао је Ханије.

Министарство здравља Газе саопштило је да је 22.185 Палестинаца убијено у тој енклави од 7. октобра.

Заменик лидера Хамаса Салех ел Арури убијен је у у нападу израелске беспилотне летелице на јужно предграђе Бејрута. Према наводима телевизије под контролом Хамаса, у нападу су погинула и двојица шефова Хамасових Касам бригада.

Либански Хезболах саопштио је да убиство Арурија неће проћи без "казне".

Привремени премијер Либана Наџиб Микати оценио је да убиство Арурија има за циљ да увуче Либан у нову фазу конфронтације у светлу свакодневних напада на југ земље.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије