Читај ми!

Поплаве у Евростар тунелу, отказан железнички саобраћај на линији која спаја Британију са Европом

Поплаве у тунелима испод Темзе блокирале су железнички саобраћај који повезује Лондон са каналом Ламанш и Европом. Оператер "Евростар" отказао све линије из британске престонице према градовима у Француској и Белгији.

Неколико хиљада путника онемогућено је да отпутује на планиране дестинације током новогодишњих празника, пошто је већина железничких линија на југоистоку Велике Британије отказана због поплаве у тунелима код градића Ебсфлит, у источном Лондону, што је онемогућило проходност свих линија које повезују енглеску престоницу са каналом Ламанш и Европом, јавља Ројтерс.

"Евростар" је раније у току дана већ отказао 14 линија које саобраћају на релацијима из Лондона према европским градовима у Француској и Белгији, али је накнадно одлучено да се откажу све линије.

Званичници су саопштили да још увек није најјасније шта је изазвало поплаве у железничким тунелима испод реке Темзе, али Гардијан пише да се у појединим деловима Енглеске на снази "жута упозорења" због обилних киша и јаких удара ветра.

Метеоролози су упозорили да у неким деловима услед падавина може доћи и до поплава и да би температуре могле да падну и до минус девет степени Целзијуса.

Велику Британију је у претходна два дана погодила и олуја "Герит", која је однела три живота и оставила више од хиљаду домова у Шкотској без струје.

Видео-снимци на друштвеним мрежама, и у телевизијским извештајима приказују како вода пролази кроз један од тунела на лондонској станици, где је неколико стотина заглављених путника чекало да изађе из подземних пролаза. 

Ово је други прекид собраћаја у Евротунелу у децембру.

Претходно је саобраћај био обустављен због штрајка француских радника.

Компанија је тада истакла да су синдикати одбили исплату бонуса од 1.000 евра коју је најавио менаџмент, захтевајући да се тај износ утростручи.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије