Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Уништено скровиште једног од Хамасових вођа; Борељ: Потребан хитан прекид ватре у Гази

Сукоб Израела и Хамаса – 84. дан. Најмање 35 људи је убијено, а на десетине рањено у нападу израелских снага на избегличке кампове Нусеират и Магази у централном делу Газе. Израелска војска саопштила је да проширује операцију у области Кан Јуниса. Египат је изнео оквирни предлог за окончање рата у Гази, кроз план који укључује три фазе, изјавио је шеф информативне службе председника Египта Дија Рашван. САД су саопштиле да су обориле беспилотну летелицу и противбродску балистичку ракету јеменских Хута у јужном Црвеном мору. Размена ватре на граници с Либаном.

ИДФ: Уништено скровиште једног од Хамасових вођа;  Борељ: Потребан хитан прекид ватре у Гази ИДФ: Уништено скровиште једног од Хамасових вођа; Борељ: Потребан хитан прекид ватре у Гази

Израелске снаге наставиле су офанзиву на централни и јужни део Појаса Газе. Војници падобранске бригаде открили су неколико улаза у Хамасове тунеле. ИДФ тврди да пронађен и ракетни бацач у џамији у Кан Јунису.

Министарство здравља у Гази наводи да је у последња 24 сата погинуло 210 Палестинаца, а од почетка сукоба 21.320.

Званичници израелске војске признали су да су нанели "ненамерну штету" цивилима у избегличком кампу Магази у централној Гази.

Прелиминарном истрагом је, кажу, откривено да су током напада погођене и друге зграде које су се налазиле у близини оперативаца Хамаса.

Палестинске власти истичу да је у ударима на камп пре четири дана погинуло је најмање 70 људи.

Уједињене нације позивају на прекид убијања палестинског становништва. Наводе да би Израел, због погоршања ситације, требало да предузме "одмах, јасне и ефикасне кораке да се оконча насиље насељеника над палестинским становништвом на окупираној Западној обали, укључујући источни Јерусалим".

Сиријски медији јавили су да је изнад престонице Дамаска била активна противваздухопловна одбрана, услед очигледног израелског ваздушног удара. Додаје се да су на мети изрелских снага били и други циљеви на југу Сирије.

Милитантна група Хезболах, коју подржава Иран, са седиштем у јужном Либану, дефинисала је као "коалицију зла" западни поморски савез за заштиту трговачких бродова у Црвеном мору, који су изложени нападима јеменских Хута.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво