Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

СБ УН усвојио резолуцију о Гази; Нове напетости на граници Либана и Израела

Сукоб Израела и Хамаса – 77. дан. Савет безбедности Уједињених нација усвојио је резолуцију о Гази. Нова размена ватре између израелске војске и либанског Хезболаха. Европска комисија саопштава да је усвојила пакет помоћи у износу од 118 милиона евра помоћи палестинским властима.

СБ УН усвојио резолуцију о Гази; Нове напетости на граници Либана и Израела СБ УН усвојио резолуцију о Гази; Нове напетости на граници Либана и Израела

Нема назнака о преговорима о новом прекиду ватре, па рат у Гази ескалира. У израелским нападима на места где су избеглице, у Кан Јунису, убијена су 24 цивила, преносе палестински медији.

Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су успоставиле потпуну "оперативну контролу“ у четврти Шеџаја у граду Гази, где су се водиле неке од најжешћих борби.

Оружано крило Хамаса каже да је испалило ракете ка Тел Авиву. Бригаде Касам поручују да уколико Израел жели да му таоци буду враћени живи, "нема другог избора него да прекине агресију".

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху противи се прекиду ватре поновивши да ће се рат водити до уништења Хамаса и ослобађања талаца.

Тел Авив је критиковао Уједињене нације да не успевају да испрате количину помоћи коју Израел прегледа и пропусти у Газу, и да је то разлог што је мало камиона ушло у енклаву, иако је Израел недавно отворио прелаз Керем Шалом.

Првих 10 недеља рата у Гази су са највише убијених новинара у једној години на једној локацији, чиме је овај рат постао најопаснији сукоб свих времена за представнике седме силе, тврди Комитет за заштиту новинара (ЦПЈ) са седиштем у САД.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво