Читај ми!

Амбасада у Прагу: Нема информација да међу повређенима и убијенима има српских држављана

У Амбасади Србије у Чешкој за сада немају информације да међу повређенима или убијенима у пуцњави на факултету у Прагу има српских држављана. Конзул Љиљана Говедарица истиче за РТС да је амбасада у комуникацији с надлежним чешким органима, као и држављанима Србије.

Љиљана Говедарица је истакла да је амбасада Србије у Прагу одмах реаговала након пуцњаве и да је у комуникацији с надлежним чешким органима од којих су затражили званичне податке.

Такође, у комуникацији су, каже, и с нашим грађанима који живе у Чешкој, од којих покушавају да добију више информација, као и о евентуалној помоћи коју би могли да им пруже.

"Уколико, не дај Боже, будемо сазнали да међу повређеним или погинулима има наших држављана, амбасада ће о томе одмах да обавести Београд", нагласила је Говедарица.

Што се тиче ситуације у Прагу, наводи да подаци тек пристижу, из часа у час.

"Према последњим информацијама, то је изјавио и министар унутрашњих послова Чешке, најмање 15 људи је погинуло, укључујући и нападача, а у исто време најмање 24 повређених, од којих деветоро са тешким повредама. У Прагу је сад тренутно мирно, то се иначе десило у најужем центру града и тај део града где се налази Филозофски факултет је и даље блокиран и затворен", рекла је Љиљана Говедарица, први саветник у амбасади Србије у Прагу.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара