Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Десетине погинулих у израелским нападима у Гази; Убијен главни човек Хамаса за новчане трансакције

Сукоб Израела и Хамаса – 74. дан. ИДФ и Шин Бет тврде да је главни човек Хамаса за новчане трансакције убијен на југу Газе. Десетине погинулих у нападима израелсих снага, наводе палестинске власти. Израелски министар одбране Јоав Галан рекао је да ће ИДФ постепено прећи на следећу фазу операција. СБ УН одложио гласање о резолуцији којом се позива на одрживи прекид ватре. САД покрећу операцију која ће укључивати међународне заједничке патроле бродова на Црвеном мору због напада јеменских Хута.

Десетине погинулих у израелским нападима у Гази; Убијен главни човек Хамаса за новчане трансакције Десетине погинулих у израелским нападима у Гази; Убијен главни човек Хамаса за новчане трансакције

Министарство здравља у Гази, којим управља Хамас, упозорило је да најмање 5.000 рањених треба евакуисати из Појаса Газе.

Организација за заштиту људских права Хјуман рајтс воч оптужила је Израел да намерно ускраћује Палестинцима храну, воду и друге неопходне потрепштине, оцењујући да је изгладњивање цивилног становништва ратни злочин.

С друге стране, израелски министар одбране Јоав Галан рекао је на заједничкој конференцији за новинаре са америчким колегом Лојдом Остином да ће израелске снаге постепено прећи на следећу фазу операција.

У тој фази, објаснио је, локално становништво можда ће моћи да се врати на север Појаса Газе.

Остин је поновио да је подршка САД праву Израела да се брани непоколебљива.

Савет безбедности Уједињених нација одложио је синоћ гласање о нацрту резолуције којом се позива на "одрживи прекид ватре" у Појасу Газе, како би се дало више времена да се одговори на примедбе САД.

Јеменски покрет Хути преузео је одговорност за напад на два комерцијална брода поморским беспилотним летелицама, услед чега су транспортне компаније саопштиле да ће преусмеравати бродове који треба да плове Црвеним морем и Аденским заливом.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво