Читај ми!

Преминуо турски посланик који је доживео срчани удар док је критиковао владину политику према Израелу

Опозициони посланик у турском парламенту Хасан Битмез,  члан Фелисити (Саадет) партије, преминуо је у градској болници у Анкари, два дана пошто је доживео срчани напад у парламенту након говора у којем је критиковао владину политику према Израелу, саопштио је турски министар здравља Фахретин Коџа.

На снимку турског парламента види се како 54-годишњи Битмез пада на под после говора у ком је критиковао владајућу Партију правде и развоја (АКП) председника Реџепа Тајипа Ердогана због трговине Турске са Израелом, упркос сукобу те државе са Хамасом у Појасу Газе.

"Дозвољавате да бродови иду у Израел и бесрамно то називате трговином. Ви сте саучесник Израела", рекао је Битмез у говору после постављања транспарента на подијуму са натписом "Убица Израела: сарадник АКП".

"Имате крв Палестинаца на рукама, ви и ваши сарадници. Ви доприносите свакој бомби коју Израел баци на Газу", рекао је посланицима током дебате о буџету министарства спољних послова за 2024. годину.

Турски министар здравља је после седнице у уторак саопштио да је ангиографија открила да су две главне вене у срцу Битмеза биле потпуно зачепљене.

"Срце је престало да му куца, реанимиран је у парламенту и пребачен у року од 20 минута у болницу, где га је медицинска машина одржавала у животу", рекао је Коџа.

Мала исламистичка странка Саадет придружила се главном опозиционом блоку који је подржао Еродогановог опонента Кемала Килиџдароглуа на председничким изборима у мају 2023. године.

Битмез, који је дипломирао на каирском ниверзитету Ал Азхар, био је председник Центра за истраживање Исламске уније.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара