Читај ми!

Осумњичени за убиство код Ајфеловог торња повезан са више терористичких напада

Држављанин иранског порекла Арман Ражапур Мијандоаб, који је у код Ајфеловог торња у Паризу убио једну особу и ранио још две, повезан с починиоцима напада у још три случаја, саопштио је француски Центар за анализу тероризма.

Мијандоаб је у суботу увече ножем напао пар туриста на Кеју де Гренел, неколико метара од Ајфелове куле, смртно ранивши немачког држављанина.

Потом га је током полицијске потере чекићем напао још две особе, од којих је повредио једног Британца. Полицајци су га потом савладали тејзером.

Француски Центар за анализу тероризма наводи да су терористи с којима је Ражапур потенцијално био у контакту осумњичени за убиства, а терети се и за атентат на полицајце.

Сумња се да је Ражапур такође комуницирао с Аделом Кермишеом, исламистом који је убио осамдесетпетогодишњег свештеника Жака Амела, као и са француским џихадистом Максимилијеном Тибоом, бившим чланом организације "Форсан Ализа", која се залагао за успостављање исламског калифата у Француској.

Арман Ражапур Мијаноаб је 2016. године планирао неуспели напад на парски пословни кварт Дефанс, за шта је осуђен на пет година затвора, од којих је одслужио четири.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије