Читај ми!

Европа под снегом – окована железница, аеродроми, поморски саобраћај

Снежна мећава направила је проблеме широм Европе. Обустављени су летови, железнички саобраћај, аутобуси, метрои, поморски саобраћај. Обустава летова на аеродрому у Минхену продужена је до сутра ујутру. Сви летови отказани су данас и на аеродрому у Глазгову у Шкотској. Снег прави проблеме и у Чешкој. Нове временске неприлике погодиле су и неколико регија у Италији. Док се Европа бори са ниским температурама у већем делу Србије пролећно време.

Због обилних снежних падавина, обустава летова на аеродрому у Минхену продужена је до сутра ујутру у шест сати, саопштио је портпарол аеродрома. Ваздушни саобраћај у Минхену обустављен је јутрос, а првобитно се претпостављало да ће зимска служба успети да нормализује рад до поднева.

Путницима се саветује да провере статус свог лета пре путовања на аеродром. Током ноћи дошло је до поремећаја и у железничком саобраћају. Дојче бан (Немачка железница) саопштила је да је на ширем подручју Минхена обустављен међуградски саобраћај. У Улму и Минхену путници су морали да преноће у возовима.

Укинуте су међуградске везе из главног града Баварске до Салцбурга, Инсбрука, Нирнберга, Штутгарта и Линдауа. У железници претпостављају да ће ограничења трајати током целог данашњег дана. Отказивања и кашњења возова због временских неприлика могло би да погоди и друге делове јужне Немачке, наводи се у саопштењу.

Како преноси немачки ТВ канал, од јутрос су у баварској престали да функционишу метро, ​​аутобуси и трамваји, а било је бројних незгода на путевима у јужној Баварској. Према подацима немачке метеоролошке службе, на југу и југоистоку се до поподнева очекују снежне падавине, понегде обилније.

Највеће количине новог снега очекују се у региону Алгој са 30 до 40 центиметара до суботе поподне. У Саксонији су могуће количине свежег снега од десет центиметара. Осим тога, на обали Северног и Балтичког мора и у суседним копненим пределима очекују се чести снежни пљускови, који ће се током дана проширити на северне ниске планинске ланце.

И у Глазгову обустављен ваздушни саобраћај

Сви летови отказани су данас и на аеродрому у Глазгову, у Шкотској, због великог снега, а упозорења на снег и лед су на снази широм Велике Британије.

Очекује се да ће се велика хладноћа наставити у Британији током викенда пошто су температуре током ноћи пале испод нула степени.

Како се наводи, због тешких временских услова може доћи и до отежаног друмског и железничког саобраћаја, а и неколико спортских догађаја је отказано.

Метеоролози су издали за данас жута упозорења за северну обалу и југозапад Шкотске, као и за југозападну и источну обалу Енглеске.

Температуре су се преко ноћи у деловима Шкотске спустиле и до 10 степени испод нуле. Велике снежне падавине и ниске температуре погодиле су и друге европске земље, укључујући Немачку и Швајцарску где су отказани летови.

Проблеми због снега и широм Чешке

Обилне снежне падавине отежавају саобраћај на путевима и пругама широм Чешке.

На појединим местима су прекинуте електричне мреже, а због несреће, на ауто-путу код Височине, јутрос се формирала колона дуга 20 километара.

Ванредна ситуација проглашена је у Јужночешком крају. Према метеоролозима, очекује се да ће данас пасти 25 центиметара снега, а снежне падавине се очекују и сутра.

У деловима Италије обустављен поморски саобраћај

Нове временске неприлике погодиле су и неколико регија у Италији, у приморским областима обустављен је поморски саобраћај и издата су упозорења за набујале воде реке По, пише Анса.

У Лигурији су забележени удари ветра од 143 километара на час док су у луци Ливорна у Тоскани сви бродови усидрени усред налета ветра Либећо, који је достигао 50 чворова и таласи су прелазило четири метра висине.

У регији Марке 300 ватрених бригада је интервенисало због штете проузроковане јаким ветром.

Додатних 150 интервенција било је неопходно у области око Риминија због палог дрвећа.

Снег је захватио области Тирол и Јужни Тирол и достигао 30 центиметара код прелаза Бренер, уз кишу на југу регије.

Док се Европа бори са снежним падавинама у Србији су пролећне температуре.

понедељак, 04. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво