Читај ми!

Папа Фрања: Жив сам

Италијанска јавност је ових дана помно пратила здравствену ситуацију папе Фрање који је имао упалу респираторних путева, због чега и даље пије антибиотике. "Још сам жив", нашалио се папа на скупу на којем је говорио о здрављу.

Поглавар Римокатоличке цркве рекао је да има акутни, инфективни бронхитис.

"Хвала Богу те није упала плућа", прецизирао је папа Фрања, изјавивши и да нема више температуру али да и даље узима антибиотике.

Папа није отпутовао у Дубаи на Коп 28 јер су му тако саветовали лекари, а он сам је изјавио да су тамо врло високе температуре – да је напољу врело а унутар зграда хладно због клима-уређаја, што по њега у овом тренутку не би било добро.

Навео је и да је велики поборник превентивне медицине која може да спречи многе болести и додао да људи треба да се концентришу на то да им буде добро, а не да стално траже спас у лековима.

"Стање папе Фрање је стабилно", изјавио је директор за односе са медијима Свете столице Матео Бруни.

"Нема више температуру, али и даље има упалу која доводи до потешкоћа са дисањем. Прошле недеље је папа отказао све обавезе због болести, преглед ЦТ скенером на клиници Ђемели Изола Тибертина у Риму искључио је упалу плућа, али је показао упалу која узрокује дисајне потешкоће. Папа прима антибиотике интравенски", наведено је из канцеларије Свете столице.

"Здравље је и јако и фрагилно. Неко мисли да је здрав, да може све да издржи, али онда открије да је осетљив. Здравље о коме се не води рачуна оставља места фрагилности. Битно је спречити да се нешто догоди, а не само лечити", поручио је папа на данашњем семинару "Етика здравственог менаџмента".

Поглавар Римокатоличке цркве се окупљенима извинио, рекавши да нема снаге да говори и да није у стању да устане из колица.

На крају се и нашалио, рекавши: "Као што видите, хвала Богу, жив сам".

среда, 21. фебруар 2024.
10° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво