Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Складиште минобацача у обданишту у Гази; у последња два дана умрла 24 пацијента у Шифи због недостатка горива

Четрдесет други дан сукоба Израела и Хамаса. Израелска војска je саопштила да улази у следећу фазу копнене офанзиве у Гази и да је близу уништењу Хамасовог војног система на северу Појаса Газе. Премијер Бенјамин Нетанјаху каже да Израел чини све што може како би заштитио цивиле док води борбе против Хамаса али да, нажалост, није био успешан. Хуманитарна ситуација у Гази је све гора – болнице се затварају због непостојања услова за рад, а недостатак горива отежава рад телекомуникација. Израел је пристао да дневно у Појас Газе пусти два камиона са горивом за потребе Уједињених нација и за водоводне и канализационе системе. Израелски војници су током рације у Џенину на Западној обали убили пет наоружаних Палестинаца, саопштио је ИДФ.

ИДФ: Складиште минобацача у обданишту у Гази; у последња два дана умрла 24 пацијента у Шифи због недостатка горива ИДФ: Складиште минобацача у обданишту у Гази; у последња два дана умрла 24 пацијента у Шифи због недостатка горива

Сукоб Израела и Хамасa ушао је у 42. дан. Израелски министар одбране Јоав Галант рекао је да Одбрамбене снаге Израела (ИДФ) улазе у следећу фазу копнене офанзиве у Гази, као и да су заузеле западни део града. Начелник генералштаба ИДФ-а навео је да су близу да униште војни систем Хамаса на северу Појаса Газе.

Тврде да су у болници Шифа израелски војници пронашли "значајне ствари", али нису прецизирали о чему је реч.

Израелска војска саопштила је да је у згради, у близини болнице Шифа у Гази пронашла тело таоца из Израела. Како наводе, реч је о 65-годишњој жени која је отета 7. октобра, а војска и полиција су обавестиле њену породицу.

Хуманитарна ситуација у целом Појасу Газе је све тежа. Због недостатка услова за рад, затворена је још једна болница у Гази, а 45 пацијената који су чекали на операцију остављени су у простору за пријем.

Kанализација се излила на улице града Рафа у Појасу Газе, пошто је нестало горива које служи да покрене канализационе пумпе, саопштио је директор агенције УН за помоћ палестинским избеглицама на Блиском Истоку Томас Вајт.

Недостатак горива прави и проблеме са телекомуникацијом и предвиђа се потпуни прекид веза.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије