Читај ми!

Италија је прва земља која је донела закон о забрани вештачког меса

Нацрт закона који је предложио Министар пољопривреде Франческо Лолобриђида, изазвао je сукобе међу политичарима, али га је италијански сенат одобрио са 159 гласова. Против су била 53 сенатора, а 34 суздржана.

Овај Нацрт закона подразумева забрану „производње и стављања на тржиште хране произведене у лабораторији“. Италија је прва земља у Европи која је увела забрану вештачког меса јер је текст закона одобрила већина у Сенату, Демократска партија се суздржала, а Покрет Пет звездица је гласао против. Нацрт су представили Министарство за пољопривреду и Министарство здравља.

Одмах после гласања дошло је до сукоба испред Владе. Наиме представник странке +Европа, Дела Ведова, заједно са секретаром Рикардом Магијем и још неким милитантима, изложио је транспарент на коме је писало да је ова одлука Владе погрешна: „Негујте незнање. Забрана вештачког меса је ненаучна и антииталијанска".

До сукоба је дошло када га је гурнуо Еторо Прандини, председник „Колдиретија“ који је најважнија организација пољопривредних предузетника са више од милион и по чланова.

Припадници те организације су дугим аплаузом и махањем жутим заставицама – које су њихов симбол, поздравили одлуку Владе.

Одмах су реаговале снаге реда покушавајући да их раздвоје. Прандини је викао Дела Ведови да је „делинквент и преварант“, а он је викао: „Видите шта је Колдирети", а затим је новинарима изјавио да је Прандини себи превише дозволио напавши члана парламента само зато јер је изразио свој став, те да ће поднети жалбу суду.

С друге стране, Прандини је новинарима рекао да нема намеру да се извини те да ће и он поднети жалбу суду против Дела Ведове који га је провоцирао.

Министар Лолобриђида изјавио је да осуђује сваку врсту насиља, али да ће се ипак састати са запосленима у "Колдиретију".

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара