Читај ми!

Пјонгјанг затвара више амбасада широм света

Северна Кореја потврдила je да затвара неколико амбасада, у циљу да, како навoди, "ефикасно преуреди своје дипломатске капацитете".

Пјонгјанг је недавно саопштио да затвара амбасаде у Анголи, Шпанији и Уганди, док је Пекинг потврдио одлуку Пјонгјанга да затвори дипломатско представништво у Хонг Конгу, преноси агенција Јонхап.

Портпарол Министарства спољних послова Северне Кореје навео је на сајту Министарства да је такав потез део "нормалних" активности "суверене земље" да преуреди и управља својим дипломатским капацитетима у складу са националним интересима, али није навео у којим земљама се затварају амбасаде.

Министарство за уједињење Јужне Кореје оценило је да овај потез показује да је економија Северне Кореје посрнула под санкцијама којима је Пјонгјаnг изложен због нуклеарног и ракетног програма.

"То показује да се Север, због тешке економске ситуације, бори да одржи минимум дипломатских односа са својим традиционалним савезницима", рекао је новинарима неименовани јужнокорејски званичник.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво