Читај ми!

Нове дојаве о бомбама у Француској – евакуисано више аеродрома, отказано 130 летова

Неколико француских аеродрома је поново евакуисано након нових претњи бомбом, јављају тамошњи медији. Реч је о аеродромима у Бордоу, Нанту, Лилу и Монпељеу, а дојава је стигла и на аеродром у Бовеу.

Летови су преусмерени и очекују се знатна кашњења током целог дана, а на лицу места су полиција и контрадиверзионе екипе.

"У Француској је 17 аеродрома примило дојаве о бомби, због чега је евакуисано 15 аеродрома и отказивано 130 летова", саопштио је француски министар саобраћаја Клеман Бон, упозоривши да лажне дојаве нису шала, већ да је реч о кривичним делима.

Француска влада запретила је затвором и високим новчаним казнама за оне који упућују претње бомбама, након што је после низа лажних дојава евакуисано 15 аеродрома, отказано 130 летова, а Версајска палата затварала је врата три пута у последњих пет дана. 

Француски званичници сумњају да су млади и деца можда одговорни за то, пренео је АП. Према француском закону, такви позиви се кажњавају казном до три године затвора и новчаном казном од 45.000 евра.

Париз је од петка увече подигао безбедност на највиши степен након што је убијен наставник у школи у француском граду Арасу, а главни осумњичени је мушкарац који се раније заклео на верност Исламској држави.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије