ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел гомила трупе код Појаса Газе; Хамас: Нема разговора о таоцима док не престану напади на Газу

Сукоб Израела и палестинског Хамаса ушао је у шести дан. Погинуло је више од 2.500 људи, док је преко 338.000 људи расељено у Појасу Газе. Међународни Црвени крст упозорава на могућу катастрофу у Гази због недостатка хуманитарне помоћи. Израелски министар поручује – нема струје и воде за Газу док Хамас не пусти таоце. Хамас: Нема разговора о таоцима док не престану напади на Газу. Израел је распоредио резервне снаге на границу са Либаном. Амерички државни секретар Ентони Блинкен разговарао је у Израелу са премијером Бенјамином Нетанјахуом. Поручио је да докле год постоји Америка, Израел никада неће морати да се брани сам. Пуна подршка Израелу на самиту НАТО-а, истакнута потреба да се придржава Женевске конвенције. Сиријски медији тврде да је Израел гађао аеродроме у Дамаску и Алепу.

Израел гомила трупе код Појаса Газе; Хамас: Нема разговора о таоцима док не престану напади на Газу Израел гомила трупе код Појаса Газе; Хамас: Нема разговора о таоцима док не престану напади на Газу

Шести дан сукоба израелске војске и Хамаса. Са територије Либана јуче је гађан положај израелске војске, а одговорност за тај напад преузео је Хезболах. Одбрамбене снаге Израела узвратиле су ватром.

Од суботе је више од 2.400 особа погинуло у Израелу и на територијама под палестинском контролом. Највише је погинулих у Гази.

Турска води преговоре о ослобађању цивила које Хамас држи као таоце, саопштио је високи турски званичник, преноси Ројтерс.

Савет безбедности Уједињених нација састаће се у петак по подне поводом сукоба Израела и Хамаса, преноси Ројтерс позивајући се на дипломатске изворе.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара