Убијен новинар у Филаделфији, пронађен са седам прострелних рана

Амерички новинар Џош Kругер убијен у својој кући у Филаделфији, у савезној држави Пенсилванији, саопштиле су локалне власти.

Полиција је новинара без свести, са седам прострелних рана на грудима и стомаку, нашла на улици испред његове куће, након чега је превезен у болницу где је убрзо проглашен мртвим, преноси Глас Америке.

Из полиције су навели да, за сада, нико није ухапшен и да још није познат мотив.

"На почетку смо истраге. Сагледаћемо све углове овог напада да бисмо истражили мотиве и како бисмо привели особу која је починила ово гнусно убиство", рекла је званичница полиције Џасмин Рајли.

Локална полиција верује да је неко ушао у кућу новинара, устрелио га и затим побегао.

Kомитет за заштиту новинара је само у 2022. години забележио 67 убистава новинара, а у САД је документовано 17 случајева од 1992. године. У 15 случајева, Kомитет је потврдио повезаност са професијом новинара.

Пре него што се вратио новинарству 2021. године, Kругер је око пет година радио за градске власти Филаделфије, као директор за комуникације и портпарол градске Kанцеларије за услуге бескућницима.

Награђиван је као слободни новинар, а радио је за листове Филаделфија инквајрер, Филаделфија ситизен и LQBTQ nation где је писао о разним темама – од ЛГБТК заједнице до градске и државне политике.

На Kругеровом сајту пише да је "познат по томе што је доживео искуства са бескућништвом, ХИВ-ом, филаделфијском сивом економијом, траумама и сиромаштвом кроз своје текстове и коментаре".

понедељак, 11. децембар 2023.
12° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу