Читај ми!

Рене Троказ именован за специјалног изасланика Француске за Западни Балкан

Министарство спољних послова Француске саопштило је да је именовало Ренеа Троказа за специјалног изасланика за Западни Балкан.

''Ово именовање је повезано са јачањем акција Француске у овом региону, у контексту његовог приближавања Европској унији, које подржавамо'', наводи се у саопштењу објављеном на сајту француског министарства.

Специјални изасланик ће се, како се наводи у саопштењу, бавити главним питањима регионалне политике, у координацији са својим европским и америчким колегама.

''Он ће, такође, пратити иницијативе регионалне сарадње, поготово Берлински процес, и биће у могућности да представља Француску на протоколарним догађајима на високом нивоу и на форумима'', додаје се у саопштењу.

Троказ је вест о именовању објавио на својим профилима на друштвеним мрежама.

Тако је на његовом профилу на Линкдину објављено да је поред осталог, био генерални конзул Француске у Јерусалиму и амбасадор те земље на Кипру.

Троказ је, како се наводи, службовао и у амбасадама Француске у Мароку и Грчкој, а био је и саветник у кабинету бившег министра спољних послова Бернара Кушнера, иначе некадашњег шефа мисије УН на КиМ (УНМИК) од јула 1999. до почетка 2001. године. 

недеља, 03. децембар 2023.
° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке