Читај ми!

Цивили из Нагорно-Карабаха пристижу у Јерменију

У јерменски град Корнидзор на граници са Азербејџаном пристижу цивили из Нагорно-Карабаха, пренео је Ројтерс. Локалне власти у Нагорно-Карабаху навеле су да очекују да ће око 120.000 етничких Јермена отићи у Јерменију.

Власти самопроглашеног региона Нагорно-Карабах саопштиле су да ће око 120.000 етничких Јермена из тог региона отићи у Јерменију пошто, како су навели, не желе да живе под азербејџанском влашћу, али се и боје етничког чишћења, пренео је Ројтерс.

Репортери Ројтерса јављају да границу са Азербејџаном, код јерменског града Корнидзора, прелази на стотине цивила. На основу снимака, може се видети да се на пограничној области налазе и припадници Црвеног крста.

Саветник председника Нагорно-Карабаха Давид Бабајан рекао је да ће 99,90 одсто Јермена напустити ту област.

"Судбина нашег јадног народа ући ће у историју као срамота за јерменски народ и за цео цивилизовани свет", навео је Бабајан и додао да је у току процес предаје оружја етничких Јермена из Нагорно-Kарабаха.

Премијер Јерменије Никол Пашињан рекао је да је та земља спремна да прихвати Јермене из Нагорно-Карабаха.

Азербејџан је поново заузео делове територије Нагорно-Kарабаха и око њега у рату 2020. године, а у уторак су азербејџанске снаге покренуле војну операцију у циљу, како су навели, повратка уставног поретка и протеривања јерменских војних формација.

У четвртак је постигнут договор о прекиду ватре између азербејџанских оружаних снага и јерменских трупа у Нагорно-Карабаху.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу