Читај ми!

Ројтерс: Канада "веома блиско" сарађивала са САД у истрази о убиству вође Сика

Канада је "веома блиско" сарађивала са Сједињеним Америчким Државама на обавештајним подацима о томе да су индијски агенти потенцијално били умешани у убиство вође Сика у Британској Колумбији ове године, рекао је у уторак високи извор из канадске владе, преноси Ројтерс.

Премијер Џастин Тридо саопштио је у понедељак да домаће обавештајне агенције активно трагају за кредибилним оптужбама које повезују агенте Њу Делхија за убиство Хардипа Синга Ниџара јуна ове године.

"Веома блиско смо сарађивали са САД, укључујући и јучерашње јавно обелодањивање“, рекао је извор.

Докази у поседу Канаде биће подељени "у догледно време", рекао је званичник који је желео да остане анониман због осетљивости информација.

Питање које заоштрава дипломатске напоре утицало је и на трговину. Канада и Индија су паузиралие разговоре о предложеном трговинском споразуму, а Отава је одложила трговинску мисију коју је планирала за октобар.

Други канадски извор упознат са ситуацијом рекао је да су и пауза у трговинским преговорима и одлагање трговинске мисије настали због забринутости око убиства Канађанина, преноси агенција.

Власти у Индији су одбациле оптужбе да су умешане у убиство вође канадских Сика. Истовремено, високи канадски дипломата добио је пет дана да напусти Индију, након што је Канада донела одлуку да протера индијског дипломату.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара