Читај ми!

Фон дер Лајенова и Мелонијева на Лампедузи: Мигрантско питање изазов за целу Европу

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен посетила је прихватни центар за мигранте на италијанском острву Лампедуза заједно са италијанском премијерком Ђорђом Мелони након што је на то омање острво у протеклих шест дана пристигло око 12.000 људи из северне Африке.

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони каже да је Италија стављена под "неодрживи притисак". Фон дер Лајенова је признала да је то питање "европски изазов и да му је потребан европски одговор“.

На заједничкој конференцији за новинаре, Фон дер Лајенова је похвалила грађане Лампедузе за подршку коју су дали мигрантима, за које је рекла да су стигли на острво "само због његове локације“.

Председница ЕК је обећала да ће повећати подршку за пребацивање миграната са Лампедузе, као и појачати напоре против кријумчара људи који организују опасна и илегална путовања преко мора.

Проблем не може да реши сама Италија, рекла је Ђорђа Мелони, напомињући да тренутна ситуација са мигрантима пре свега утиче на Италију и друге пограничне земље, али да се то ускоро прелити на све државе ЕУ.

У најновијем таласу процењује се да је на италијанско острво пристигло око 12.000 миграната, док то истурено медитеранско острво има свега 7.000 становника.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво