Читај ми!

Пожар у стамбеној згради у Ханоју, 56 погинулих

Педесет шест људи, међу којима има и деце је погинуло, а 37 повређено у пожару у стамбеној згради у главном граду Вијетнама Ханоју, саопштила је тамошња полиција.

Пожар је избио синоћ у деветоспратној згради, у којој живи око 150 становника, саопштила је новинска агенција ВНА, која је саопштила да је пожар сузбијен до два сата ујутро по локалном времену.

Телевизијске слике приказују ватрогасце опремљене цревима и мердевинама на месту несреће ноћу, док је стуб густог, тамног дима избијао из зграде дању.

Неколико особа примљено је у локалне болнице са вишеструким повредама након што су скочиле са прозора да би се спасе од ватрене стихије, јавили су државни медији, позивајући се на Ву Хоанг Фуонга из Медицинске универзитетске болнице у Ханоју.

Полиција је привела власника зграде Нгиема Куанг Мина, под оптужбом да је прекршио прописе о заштити од пожара, док је истрага у току.

Премијер Пам Мин Чин обишао је место пожара и позвао на завршетак противпожарних прописа у малим стамбеним зградама и у густо насељеним стамбеним областима, наводи се у саопштењу тамошње владе.

недеља, 03. децембар 2023.
° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке