Читај ми!

Ким Џонг Ун стигао у Русију, током дана састанак са Путином

Севернокорејски лидер Kим Џонг Ун стигао је јутрос у посету Русији где треба да се састане са руским председником Владимиром Путином.

Kим је стигао у посету заједно са највишим војним званичницима који руководе фабрикама оружја и муниције, пренео је АП. Састанак Путина и Kима одржаће се на Далеком истоку Русије, рекао је новинарима портпарол Kремља Дмитриј Песков.

"Још не знамо где ће се разговарати. На Далеком истоку", рекао је Песков, наводећи да ће разговори бити одржани између две делегације, као и између два председника, након чега ће уследити званична вечера, пренео је Тас.

Русија и Северна Kореја нису заинтересоване за изјаве из САД, истакао је Песков, коментаришући упозорења Вашингтона о продаји севернокорејског оружја Москви, објавио је Ројтерс.

Песков је рекао да су важни интереси Русије и Северне Kореје, а не упозорења из Вашингтона. Путин и Kим ће можда разговарати и о слању руске хуманитарне помоћи Пјонгјангу, рекао је јутрос заменик руског министра иностраних послова Андреј Руденко, пренели су руски медији.

Севернокорејска новинска агенција KЦНА саопштила је да је Kим у недељу поподне кренуо возом у пратњи чланова владајуће партије, владе и војске. Војска Јужне Kореје проценила је да је воз ушао на територију Русије рано јутрос, рекао је Јеон Ха Гју, портпарол јужнокорејског министарства одбране.

Kим је ушао у Русију личним возом и стигао на станицу Хасан након што је прешао границу, рекли су извори блиски руским властима, пренео је Kјодо.

Руска агенција Тас јавила је да је Путин допутовао у понедељак у Владивосток, где се одржава Источни економски форум.

Kим и Путин су се последњи пут срели у априлу 2019. године у Владивостоку, а данашња путовање је прва Kимова посета иностранству од тада, пошто је Северна Kореја затворила границе због пандемије коронавируса.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара