Читај ми!

Најмање 150 погинулих у олуји и поплавама у источној Либији, на хиљаде се воде као нестали

Осама Хамад, премијер источне либијске владе коју подржава парламент изјавио је да се страхује да је више од 2.000 људи погинуло у олуји и поплавама на истоку Либије током викенда. До сада је потврђена смрт 150 људи док се више хиљада воде као нестали.

Хамад је рекао за телевизију Ал-Масар да је несталих на хиљаде, а да мртвих има више од 2.000, међутим, није навео извор на основу којег је изнео број мртвих и несталих.

Раније данас челник Црвеног полумесеца у Бенгазију Каис Факери казао је да је број погинулих у снажној оллуји и поплавама на истоку Либије порастао на 150, а да би број жртава могао да достигне 250. Факери је истакао да је ситуација катастрофална.

Снажна олуја која је погодила источну Либију донела је обилне падавине које су изазвале поплаве, а оштећене су и куће и путеви. Либијске власти су прогласиле ванредну ситуацију, затвориле школе и продавнице и увеле полицијски час од недеље.

Олуја "Данијел" погодила је либијске градове Бенгази, Сус, Ал Бајду, Ал-Марџ и Дерну, а четири главне нафтне луке у Либији затворене су од суботе увече на три дана.

Премијер привремене владе у Триполију Абдул-Хамид Дбеиба рекао је да је наложио државним агенцијама да предузму мере за санацију штете и пружање помоћи погођенима у поплавама у источним градовима.

Мисија Уједињених нација у Либији саопштила је да прати ситуацију и да је спремна да пружи хитну помоћ становништву погођеном поплавама.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије