Читај ми!

Телевизијска екипа у Чикагу опљачкана док је извештавала о пљачкама

Новинарска екипа из Чикага која је извештавала о пљачкама у западном делу тог града постала је и сама прича када су опљачкани под претњом оружјем.

Репортер и фотограф ТВ станице на шпанском језику Јунивижон Чикаго снимали су нешто пре 5 сати ујутру када их је опљачкала тројица наоружаних мушкараца са скијашким маскама.

"Пришли су им са оружјем и опљачкали их. Углавном су то били лични предмети, а узели су и камеру",  рекао је Луис Годинез из Јунивижин Чикаго.

Пљачкаши су тражили новац од телевизијске екипе.  Украли су и две торбе са опремом и ранац фотографа, казао је за Чикаго Сан тајмс Раза Сидикуи, председник Националног удружења запослених и техничара емитера "Локал 41", која представља ТВ фотографе у Чикагу.

Тројица мушкараца довезла су се у сивом седану и црном теренцу, а након што су узели предмете, побегли су ка јужном делу града.

Повређених нема и нико није у притвору, саопштила је полиција.

Јунивижон Чикаго, локална ТВ подружница међународне медијске компаније Телевиса Јунивижон, не открива имена репортера и фотографа како би заштитила њихову приватност, рекао је Годинез.

"Они су добро, а ми радимо на томе заједно као тим“, навео је Годинез.

Према његовим речима, новинска екипа је снимала причу о пљачкама у заједници Вест Таун која је требало да буде објављена у јутарњим вестима. Снимак који су направили налазио се у украденој ТВ камери, а прича никада није доспела у етар.

Годинез је рекао да је станица заузела другачији приступ о пљачкама која је емитована у 17 часова.

Наводи да је поменут инцидент у којем је учествовала екипа, али да ТВ станица не жели да буде централна тачка извештавања.

"Не желимо да причамо о нама, јер је било и других пљачки које су се десиле у истом периоду“, рекао је Годинез.

То је друга пљачка ТВ екипа у Чикагу овог месеца. 

Фотограф станице ВЛС-ЦХ.7 је 8. августа нападнут и опљачкан док се спремао да прати поподневну конференцију за новинаре у западном делу Чикага, известио је тај медиј.

"Наши фотографи и репортери пружају веома важну јавну услугу у информисању наше заједнице. Посвећени смо томе да им безбедност буде на првом месту. Разговарали смо са фотографом који је опљачкан и он је срећом добро расположен", казао је Садикуи.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво