Читај ми!

Срушио се мост у Индији, 26 мртвих

Најмање 26 радника је погинуло, након што се железнички мост у изградњи срушио у близини области Саиранг у Мизораму у Индији, око 21 километар од главног града државе Аизол.

Локални медији су пренели да је 40-ак радника било на и око градилишта када се мост срушио, али полиција је саопштила да је било присутно 28 радника.

"Спасилачки тим је до сада успео да извуче 13 тела. У току су напори да се пронађу тела преосталих жртава", изјавио је званичник државне полиције који је одбио да буде идентификован.

"Мост који се срушио био је део пројекта Индијских железница за повезивање свих главних градова у североисточном региону. У изградњи је неколико година. Инцидент се догодио око 11 часова. Тек треба да утврдимо разлог несреће", рекао је Сабјасачи Де, главни службеник за односе с јавношћу Североисточне граничне железнице (НФР).

Премијер Индије Нарендра Моди каже да ће "сва могућа помоћ" бити пружена свима који су погођени овом несрећом.

Мост се гради преко реке Курунг, а висина стуба моста је 104 метра.

У Индији несреће са мостовима нису ретке, наводи Ројтерс, подсетивши да је у октобру прошле године 135 људи погинуло када се срушио висећи мост из колонијалне ере у држави Гуџарат на западу земље.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије