Читај ми!

"Убица удовица": Српском држављанину у Немачкој прети доживотна робија

Српски држављанин Даниел Д. изведен је пред суд, оптужен да је убио две пензионерке у пљачкашком походу. Штампа доноси детаље случаја.

Tаблоидна штампа га је прозвала "убицом пензионера“ или "убицом удовица“. Недељник Штерн чак пише о "фантому из Швапског Хала".

Српски држављанин Даниел Д. (31) ове седмице је изведен пред суд у Хајлброну, оптужен за два убиства и више пљачки. Према медијским написима, докази су непобитни те овом човеку прети доживотна робија.

"Дошао је у Немачку да пружи бољи живот породици. Али, није добио радно место којем се надао. Да ли је зато постао убица?“, пише таблоид Билд.

Према оптужници, Д. је прошлог децембра и јануара убио и опљачкао две старице у њиховим становима у питорескном Швапском Халу надомак Штутгарта. Жене је усмртио чекићем.

"Јадни плен који је коштао два људска живота износио је укупно 1.500 евра", пише Билд.

Д. за сада ћути, али Билд цитира психијатра Матијаса Михела који је причао са оптуженим у притвору. "Оптужени није добио радну визу јер српски познаник није могао да му обезбеди жељено радно место у једној вртларској фирми. Тада је приметио да у Немачкој неће ићи."

Наводно је Д. потрошио шест хиљада евра које је понео из Србије, одакле је дошао са супругом и двоје малолетне деце. Како преноси Билд, Д. је имао проблеме са алкохолизмом.

Штерн пише да је Д. обилазио куће, правећи се да дели рекламни материјал. У Немачкој се такав материјал иначе убацује у поштанско сандуче. Тако је Д. налазио своје жртве. Тако је и примећен, те је урађена скица која је касније помогла истражитељима.

Како из суднице извештава лист Зидвест пресе, истражитељи су као доказе представили и ДНК анализу нађену на рукавицама Даниела Д, као и отиске ципела у локви крви. Нађен је и чекић.

Према писању Билда, помогла је "вештачка интелигенција". Наиме, Даниел Д. је оставио отиске на кваци приликом покушаја пљачке једног пензионера средином јануара. Недељу дана касније убио је другу жртву.

Још седмицу касније решио је да спакује породицу и врати се у Србију. Али, до тада му је полиција већ узела узорак пљувачке. И ту је, тврди Билд, помогла „вештачка интелигенција" која је показала поклапање две пробе ДНК за само сат и по времена.

"Уобичајеним методама доказивање поклапања ДНК може да траје и два дана. У најгорем случају, морали бисмо да га пустимо да оде", рекао је један истражитељ Билду.

Овако, Даниел Д. је ухапшен само дан пре него што би напустио Немачку. Пресуда је најављена за децембар.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара