Читај ми!

Кривични поступак против Трампа покренут у Џорџији, суђење заказано на дан пред "суперуторак"

Окружна тужитељка у Џорџији покренула је кривични поступак против бившег председника САД Доналда Трампа због оптужби за мешање у изборни процес у тој савезној држави и предложила да суђење почне у марту, када би Трамп требало да буде усред кампање за републиканску номинацију на наредним председничким изборима.

Предложени датум суђења је 4. март, дан пре "суперуторка", када бирачи у више од десет америчких савезних држава бирају републиканског председничког кандидата.

Тужитељка округа Фултон Фани Вилис предложила је да оптужени буду приведени и да се изјасне о кривици у првој недељи септембра, али за сада се ни Трамп лично, ни његви адвокати, нису оглашавали тим поводом.

Велика порота Фултона у уторак је оптужила Трампа и још 18 особа да су покушали да пониште пораз на изборима 2020. године од актуелног америчког председника Џозефа Бајдена.

Тужиоци су подигли оптужницу на 98 страна против Доналда Трампа и његових сарадника, међу којима је и Рудолф Ђулијани. То је четврта кривична пријава против Трампа и друга којом се терети да је покушао да промени резултате гласања 2020. године.

Друго суђење Трампу би требало да буде одржано у Њујорку 25. марта 2024. године по одвојеним оптужбама за прикривање тајне новчане исплате порно звезди Сторми Данијелс

Такође, у мају ће почети суђење на Флориди по оптужби да је бивши председник САД задржао поверљива владина документа након што је напустио функцију.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу