Читај ми!

Индија, жене запалиле и каменовале кућу организатора групног силовања

Жене у индијској држави Манипур напале су кућу главног осумњиченог за случај сексуалног напада на две жене у тој држави који је разбеснео нацију, саопштила је тамошња полиција.

Полицијски званичник у Имфалу Хемант Пандеј изјавио је да мештанке гађале камењем и запалиле делове куће која припада главном оптуженом за случај групног силовања две жене на улици.

Пандеј је истакао да полиција тражи да жене мирно протестују, али је навео да разуме њихов бес.

Протести су планирани у више делова Индије, а групе за заштиту људских права захтевају правду и брзе истраге о том случају који је покренуо питања о безбедности жена у држави.

Сексуални напад се догодио након избијања етничких сукоба у мају, које је изазвао судски налог по коме би влада требало да размотри проширење посебних погодности које ужива племе Куки у односу на већинско становништво Мејтеја.

Једна особа је наводно одвукла две жене на улице, подстакла руљу да их силује и натерала их да се шетају наге, додала је полиција.

Силовање се догодило пре више од два месеца, али је привукло пажњу нације након што је почетком недеље кратак видео-снимак постао виралан на друштвеним мрежама.

Хапшења после осуде премијера

Главни осумњичени, становник државе Манипур, ухапшен је неколико сати након што је премијер Нарендра Моди осудио наводни сексуални напад као "сраман" и обећао предузимање оштрих мера.

Још три особе су ухапшене, а полицијски званичник је казао да се трага за најмање још 30 особа које су биле умешане у злочин. Најмање 125 људи је настрадало, а више од 40.000 је напустило своје домове од избијања насиља.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара