Читај ми!

Спасено четворо деце у Колумбији, пет недеља након пада авиона

Четворо деце пронађено је живо на југу Колумбије, пет недеља након што се авион којим су путовали срушио у густој џунгли, објавио је колумбијски председник Густаво Петро. Спасиоци су, уз помоћ паса трагача, пронашли остатке воћа које су деца јела да преживе.

Четворо деце – од једне, девет, дванаест и тринаест година – спасла је војска у близини границе, између покрајина Какета и Гвавијаре, у близини места где се срушила "цесна 206", пренео је Ројтерс.

Из авиона са седморо путника, који су ишли од Араракуаре, у покрајини Амазонас, ка Сан Хозе дел Гвавијареу, позив за помоћ послат је 1. маја.

Тела троје одраслих, међу којима су пилот и мајка деце, Магдалена Мукутуј, пронађена су у олупини авиона. Деца су преживела пад. 

Нарсисо Мукутуј, деда три девојчице и једног дечака, рекао је новинарима да је одушевљен информацијом да су му унучићи спасени.

Фотографије које је објавила колумбијска војска приказала је групу војника са четворо деце усред џунгле.

"Ово је радост за целу земљу. Четворо деце, која су била изгубљена у колумбијској џунгли су жива", навео је председник Петро на Твитеру. Он је, првобитно, објавио 17. маја на Твитеру да су деца пронађена, али је обрисао твит и рекао да информација није била потврђена.

"Деца су била све време заједно, слаба су, да пустимо лекаре да их прегледају. Пронађени су, веома сам срећан због тога", рекао је Петро новинарима.

Спасиоци су, уз помоћ паса трагача, пронашли остатке воћа које су деца јела да преживе, као и импровизовано склониште, направљено од шумског растиња. У акцији спасавања учествовали су авиони и хеликоптери колумбијске војске.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво