Читај ми!

Доналд Трамп проглашен кривим за сексуално злостављање новинарке

Порота у Њујорку утврдила је да је бивши председник САД Доналд Трумп сексуално злостављао Џин Керол у гардероби луксузне робне куће у пролеће 1996. године. Савезни суд на Менхетну прогласио је Доналда Трумпа одговорним и за клевету у грађанској тужби коју је покренула списатељица и новинарка Џин Керол.

Деветочлана порота савезног суда на Менхетну, одлучила је након расправе која је трајала нешто мање од три сата, да одреди новчану казну у износу од око пет милиона долара за компензацију и нанету штету Кероловој.

Да би Трамп био проглашен кривим било је потребно да деветочлана порота састављена од шест мушкараца и три жене, донесе једногласну одлуку.

Керолова је посведочила током грађанског судског процеса да је Трамп силовао у робној кући ''Бергдорф Гудман'' на Менхетну 1995. или 1996. године, а затим и нанео штету њеној репутацију тако што је објавио своју верзију тих сексуалних преступа која је, према њеним речима, "потпуна превара и лаж".

Међутим, порота је установила да Трамп није силовао Керолову, већ да ју је сексуално злостављао.

Трамп је одмах после пресуде на друштвеној мрежи "Truth" написао да ће се жалити што није дозвољено да говори нити да се брани.

Бивши председник САД је рекао да је посреди наставак "лова на вештице".

"Апсолутно немам појма ко је ова жена. Пресуда је срамота. Ово је наставак највећег лова на вештице свих времена", написао је Трамп на свом налогу.

Ова одлука сигурно ће утицати на кампању Доналда Трампа за председничку номинацију Републиканске странке.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво