Читај ми!

У Судану прекршен још један прекид ватре, Афричка унија о окончању конфликта

Напори међународне заједнице да се одрже разговори између зараћених генерала у Судану посустају, јер је прекршен још један прекид ватре, а Афричка унија планира да вечерас одржи ванредну седницу о томе како окончати конфликт.

Борбе у Судану ушле су у трећу недељу, и досад је убијено више од 500 људи, а око 100.000 људи је морало да напусти земљу, према наводима Уједињених нација, пренео је Ројтерс.

Регион се сада припрема за могућност да прими више од 800.000 људи, који би могли да пребегну у суседне земље, рекао је високи комесар за избеглице Филипо Гранди.

Ваздушни удари, јако гранатирање и пуцњава из ватреног оружја наставили су се у градовима широм Судана, у време док суданска војска покушава да гађа базе и набавне ланце које користе ривалске Снаге за брзо деловање (РСФ), навеле су западне дипломате, али и документ УН у који је увид имао Блумберг.

Портпарол УН рекао је да се планира састанак између лидера војске Абдела Фатаха ел Бурхана, и лидера РСФ Мухамеда Хамдана Дагала у Саудијској Арабији, која је подржавала обе стране претходних година, али да датум још није одређен.

Зараћене стране су оптужиле једна другу да су још једном прекршиле договорено примирје. Афричка унија ће одржати ванредни састанак на којем ће учествовати важнији генерали из региона о томе како зауставити конфликт, рекао је председник АУ Муса Факи Махамат.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара