Читај ми!

Масакр у Тексасу – убијено пет особа, међу којима и дете; нападач у бекству

Пет особа међу којима и осмогодишње дете, убијено је у пуцњави у кући у Кливленду у америчкој држави Тексас, јавио је Еј-Би-Си њуз, позивајући се на локалну полицију. Наоружани нападач је у бекству.

Пуцњава се догодила у петак после 23 часа, а полиција трага за Мексиканцем у фармеркама и црној мајици, који је наводно био у алкохолисаном стању.

Према писању америчких медија, убиство се догодило у једној кући, а све жртве су пореклом из Хондураса. На лицу места, четири особе су проглашене мртвим, док је пета преминула у болници.

Најмлађа жртва имала је осам година. Две жене које су пронађене мртве телом су заштитиле двоје деце, и она су преживела. У тренутку пуцњаве у кући се налазило десет особа.

Шта је претходило пуцњави

Локални шериф Грег Кејперс рекао је за медије да су убиства почињена у стилу егзекуције, односно да су сви убијени хицем у главу. 

"Колико сам ја разумео, жртве су пришле огради куће и рекле [нападачу који је пуцао у дворишту]: ‘Можеш ли да не пуцаш у дворишту? Имамо бебу која покушава да спава?’ Он је рекао ‘радићу шта хоћу у свом дворишту’", пренео је Кејперс.

То није први пут да је пуцао у свом дворишту, а полиција тврди да му је са сваким минутом све ближа.

Мештанима је поручено да не напуштају куће док је потера за нападачем у току.

Од почетка године у масовним убиствима убијено 88 људи

У САД је од почетка ове године било више од 160 масовних пуцњава, а у 17 масовних убистава која су се десила до 21. априла ове године погинуло је 88 људи. 

Исти број убистава, у истом периоду, забележен је у САД једино још 2009. године.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије