Читај ми!

Маск: Управљање Твитером прилично болно, продајем компанију ако наиђе прави купац

Власник Твитера Илон Маск рекао је у интервјуу за Би-Би-Си да је управљање том друштвеном мрежом "прилично болно" и "турбулентно" и да би продао компанију када би наишао прави купац.

Маск, који је још на челу произвођача аутомобила "Тесла" и ракетне компаније "Спејс екс", купио је Твитер за 44 милијарде долара у октобру, а његово лично богатство процењује се на скоро 190 милијарди долара, па на Форбсовој листи милијардера заузима друго место.

У интервјуу за Би-Би-Си на питање да ли се каје због куповине Твитера, Маск је рекао да је "ниво бола изузетно висок и да то није нека врста забаве". Интервју је емитован и путем Твитера, а пратило га је више од три милиона корисника.

Говорећи о досадашњем времену које провео на челу Твитера, Маск је рекао: "Није било досадно. Био је то прави ролеркостер".

Додао је и да реч о "заиста стресној ситуацији у последњих неколико месеци", али је нагласио да и даље сматра да је куповина компаније права ствар.

Маск је саопштио да због обима посла "понекад спава у канцеларији", као и да би било паметније да не објављује твитове после три ујутру. Додао је да има своје место на каучу у библиотеци "у које нико не иде".

На питање новинара о одлуци да се налогу Би-Би-Сија на Твитеру дода ознака која га описује као "медиј који финансира влада", Маск је рекао да зна да "Би-Би-Си генерално није одушевљен тиме што га сврставају у државне медије".

Твитер је прво додао ознаку "Медији који су повезани са државом" на главни налог Би-Би-Сија 4. априла, пре него што је то у суботу променио у "Медији које финансира влада".

Говорио је и о финансијама компаније и саопштио да се "већина њених оглашивача вратила". Такође је рекао да смањење броја запослених са нешто мање од 8.000 у време када је купио Твитер, на око 1.500 у овом тренутку, није било лако.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво