Читај ми!

Тешки Твитер и лак сан запослених, истрага због кревета у канцеларијама

Твитер је под истрагом градских званичника у Сан Франциску након жалбе да је компанија наводно претворила канцеларије у свом седишту у спаваће собе. Истрага изазвала бес Илона Маска.

Од понедељка, канцеларија има "скромне спаваће собе са душецима, једноличним завесама и огромним мониторима у конференцијској сали" и четири до осам кревета на спрату, рекли су запослени за Форбс.

Чини се да су промене део Масковог плана за "тврдокорни Твитер" у којем је захтевао од радника да посвете "дуге сате високог интензитета" након што је отпустио скоро половину радне снаге компаније.

Међутим, Сан Франциско хроникл је известио да компанија није поднела захтев за било какву дозволу за коришћење делова зграде у "стамбене сврхе".

Одељење за грађевинску инспекцију Сан Франциска потврдило је за неколико медија да истражује случај након што је примило притужбу и да планира да прегледа седиште компаније

"Морамо да се уверимо да се зграда користи како је предвиђено", рекао је портпарол одељења Патрик Ханан за Вашингтон пост.

Према његовим речима, постоје различити захтеви грађевинских прописа за стамбене зграде, укључујући и оне које се користе за краткорочни боравак. То, каже, осигурава да људи безбедно користе простор.

"Одељење је контактирало представнике зграде да изврше инспекцију и ако седиште више не буде у складу са грађевинским прописима, издаће обавештење о прекршају. Они све жалбе на имовину и власнике третирају исто. Нико није изнад закона", рекао је Ханан.

Илон Маск је био критичан према истрази.

"Дакле, град Сан Франциско напада компаније које обезбеђују кревете за уморне запослене уместо да се побрине да деца буду безбедна од фентанила. Где су ваши приоритети", упитао је Маск Лондон Брид градоначелницу тог града. 

Маск је уз твит поделио и линк чланка који детаљно описује налог оца који каже да се његова беба предозирала фентанилом након што је била изложена дроги на градском игралишту. 

Нико од градских или полицијских званичника није потврдио да ли је дете било изложено фентанилу.

Неки радници су пријавили да спавају у седишту компаније. Твитерова директорка за управљање производима, Естер Крафорд, поделила је фотографију прошлог месеца на којој спава у канцеларији са маском за очи и врећом за спавање.

"Када ваш тим гура даноноћно да би испунио рокове, понекад ви спавате на послу", написала је Крофордова на Твитеру.

Запослени су за Форбс рекли да није било најава о новим креветима, али да верују да су тамо како би радници могли да остану у канцеларији преко ноћи.

"Није добар изглед. То је још један неизговорени знак непоштовања. Нема дискусије. Баш као, појавили су се кревети", навели су запослени.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво