Читај ми!

Немачка: Повећан број радника са скраћеним радним временом

У Немачкој се први пут од јануара повећао број радника са скраћеним радним временом и у периоду август - новембар порастао је са 76.000 на 187.000, објавио је минхенски Институт за економска истраживања ИФО.

Према подацима Института за економска истраживања (ИФО) у Минхену, енергетска криза изазива благо повећање скраћеног радног времена у Немачкој у производним делатностима.

Пораст је најизраженији у прерађивачкој индустрији, где је број радника са скраћеним радним временом повећан са 59.000 на 151.000.

Овај минхенски институт наводи да је до тих података дошао на основу спроведених анкета, као и на подацима немачке Савезне агенције за запошљавање.

"Енергетски интензивне индустрије, а посебно аутомобилски сектор, имају више послова који се обављају са скраћеним радним временом, што је у складу са недавним успоравањем производње у тим индустријама", каже истраживач овог института Себастијан Линк.

У аутомобилској индустрији број радника са скраћеним радним временом порастао је са 14.100 на 33.400, а у хемијској индустрији са 7.400 на 21.200.

"У поређењу с претходним зимама током пандемије, ниво скраћеног радног времена је и даље веома низак", напоменуо је Линк. Тако је у новембру 2021. укупно 750.000 људи било на скраћеном радном времену.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво