Читај ми!

Киргизија једнострано отказала учешће у војној вежби ОДКБ

Бишкек је једнострано отказао учешће на заједничким војним вежбама, које треба да одржи шест нација које чине Организацију уговора о колективној безбедности (ОДКБ).

Министарство одбране Киргизије није прецизирало разлог за отказивање командно-штабних вежби "Неуништиво братство – 2022", које ће бити одржане од 10. до 14. октобра, пренео је АП.

Према ранијим извештајима, вежбе су биле предвиђене за учешће војног особља из чланица ОДКБ Русије, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргизије и Таџикистана, и фокусиране на обезбеђивање прекида ватре.

Позвани су и посматрачи из још пет држава, укључујући Србију, Сирију и Узбекистан.

Потез Бишкека је најновији показатељ да тензије можда тињају унутар алијансе, формиране почетком 1990-их након распада Совјетског Савеза, наводи америчка агенција.

Јерменија је прошлог месеца прескочила двонедељну вежбу која је одржана у Казахстану, након што је критиковала ОДКБ јер није стала на њену страну када су у септембру избиле велике борбе на њеној граници са Азербејџаном.

Русија и друге земље ОДКБ су одбиле захтев Јеревана за војну помоћ, издат неколико сати након почетка непријатељстава.

Неуспех да се ангажује у бројним безбедносним кризама међу својим члановима током година, натерао је аналитичаре да доводе у питање његову одрживост, оцењује АП.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара