Читај ми!

Тужба против Трампа и његове деце, оптужени за превару и утају пореза

Државнo тужилаштво Њујорка поднело је тужбу против бившег америчког председника Доналда Трампа, троје његове деце и Трампове организације, наводећи да су били умешани у опсежну превару која је трајала више од деценије коју је бивши председник искористио да се обогати.

У тужби, која има више од 200 страница, државна тужитељка Летиша Џејмс наводи да превара укључује све аспекте Трамповог пословања, укључујући његову имовину и терене за голф.

Према тужби, Трампова организација је преварила зајмодавце, осигураваче и пореске власти тако што је нереално приказала вредност његове имовине користећи погрешне процене.

"Ова дела преваре и лажног представљања била су сличне природе, починио их је виши менаџмент у Трамповој организацији у делу годишњег извештаја који је одобрило највише руководство Трампове компаније и Трамп лично", наводи се у тужби.

Трамп и његова деца – Доналд Трамп Млађи, Ерик Трамп и Иванка Трамп – наведени су као оптужени.

Именовани су и Ален Вајселберг, бивши финансијски директор Трампове организације, и Џеф Мекони, дугогодишњи директор у компанији.

Тужба је подигнута након истраге финансија Трампове компаније која је трајала три године. На челу истаге била је тужитељка Летиша Џејмс, која је из редова демократа.

Џејмсова тражи 250 милиона долара наводно незаконито стечених средстава и да се трајно забрани Трампу и његовој деци, која су наведена у тужби, да буду директори предузећа регистрованог у држави Њујорк.

Тужитељка, такође, тражи да се поништи корпоративни сертификат Трампове организације, који би, ако га судија одобри, могао да примора компанију да престане са радом у држави Њујорк.

Трамп се суочава са бројним кривичним истрагама федералних и државних тужилаца које укључују тачност финансијских извештаја његове компаније, мешање у председничке изборе 2020. и његово руковање поверљивим документима након што је напустио функцију. Трамп је негирао све оптужбе.

субота, 03. јун 2023.
25° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено