Читај ми!

Нови нереди на Западној обали, убијен мушкарац

Палестински наоружани нападачи сукобили су се са безбедносним снагама Палестинске управе на окупираној Западној обали, а један мушкарац је убијен у окршајима који су избили након хапшења двојице нападача.

Исламистичка организација Хамас, која се супротставља палестинским властима, саопштила је да је Палестинска управа ухапсила једног од њених важнијих припадника, које тражи Израел, и још једног наоружаног нападача у граду Наблусу.

О инциденту се нису оглашавали из Палестинске управе, која је на удару критика Израела и САД, због тога што не чини довољно да обузда насиље у упоришту палестинских милитаната као што су Наблус и оближњи град Џенин, пренео је Ројтерс.

Током ноћи су у оба града избили сукоби.

Ројтерс преноси да су пуцњи испаљени на седиште Палестинске управе у Џенину.

Продавнице су затворене, а Национални универзитет Ан-Најах дао је инструкције студентима да остану код куће.

Очевици наводе да су палестински полицајци испалили сузавац на млађе људе који су бацали камење.

Није познато која је од сукобљених страна одговорна за смрт 53-годишњег мушкарца, убијеног у ватреном окршају милитаната и припадника палестинске полиције.

Насиље на Западној обали је у порасту последњих месеци, након што су израелске снаге појачале рације на овој територији након више смртоносних палестинских уличних напада у Израелу.

Палестинске власти имају ограничену самоуправу на Западној обали, коју је Израел освојио 1967. године и у наредним деценијама основао тамо десетине јеврејских насеља.

Хамас је на власти у Гази од 2007, када је након краћег грађанског рата преузео контролу на тој територији од Фатаха палестинског председника Махмуда Абаса , подсетио је Ројтерс.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара