Читај ми!

Мистериозна жена са црном торбом у пратњи Ким Џонг Уна

Поред лидера Северне Кореје последњих месеци појављује се жена са црном торбом, чије појављивање је изазвало велику пажњу.

Мистериозна жена, која се често у јавности појављује у хаљини једноставног кроја, са наочарама и црном торбицом, нови је лик у блиском кругу људи Ким Џонг Уна, али њен идентитет за сада није познат, пише Гардијан.

Ова жена била је уз лидера Северне Кореје на великом концерту на отвореном, који је одржан прошле недеље, а виђена је и како носи фасцикле у парламенту током Кимовог говора, у којем се лидер Северне Кореје заклео да никада неће одустати од нуклеарног оружја.

Севернокорејски државни медији под строгом контролом већ месецима објављују фотографије и видеонимке на којима се види ова жена - понекад поред Кима, а понекад далеко у позадини - али је никада нису идентификовали.

Амерички портал НК Њуз, који пажљиво и критички извештава о Северној Кореји, први пут ју је приметио у фебруару и од тада прати њено појављивање у јавности.

"Обично је виђена како носи торбу, вероватно са стварима које су севернокорејском лидеру потребне у сваком тренутку, као што су телефон, цигарете или лекови", наводи се на сајту.

Процењује се да је у тридесетим или четрдесетим годинама. Спекулише се да је можда реч о једној од Кимових рођака. Верује се да севернокорејски лидер има најмање две полусестре - Ким Сол Џонг и Ким Јун Џонг, обе рођене седамдесетих.

НК Њуз је навео да је Ким Сол Џонг, старија полусестра, можда "иза кулиса остала активна у руководству странке", будући да се о њој врло мало зна.

Династија Ким, коју је 1948. основао Ким Ил Сунг, влада гвозденом шаком већ три генерације и ретко поставља жене на високе положаје. Ким Џонг Ун је, међутим, дозволио да се неколико жена нађе на моћним положајима, и званичним и незваничним.

Најистакнутија је његова сестра Ким Јо Џонг (34), која је постала најважнија личност у севернокорејском режиму после свог брата. Често га представља на међународном нивоу и сматра се његовим главним пропагандистом.

Сумња се да је она мозак иза Кимове пажљиво изграђене јавне слике, како у земљи тако и у иностранству.

Ове године, врховни лидер у Пјонгјангу је именовао прву жену за министра иностраних послова Чо Сон Хjуи (57).

Такође се у јавности појавио са Хјон Сонг Вол (44), поп звездом за коју се прича да је његова бивша девојка. Иначе, њен бенд у војничким униформама пева оде вођи.

Године 2018., Ким је својој супрузи Ри Сол Ју доделио титулу "поштоване прве даме", што је, како су аналитичари рекли, велики подстицај њеном политичком статусу.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи