Читај ми!

Италија, тело музичара из Србије пронађено у шуми

Тело 39-годишњег Ивана Драгичевића из Србије пронађено је у шуми у месту Монтекио Мађоре код Виченце.

За Иваном Драгичевићем je полиција у региону Венето трагала од 2. септембра, када је отишао из куће без мобилног телефона, новца и докумената и није се вратио.

Иванова мајка, која је живела с њим, како пише Коријере дела сера, обавестила je карабинијере у Валдању да је њен син нестао, па су органи реда одмах кренули у потрагу заједно са два тима ватрогасаца и две екипе са псима трагачима.

Потрага је била концентрисана на оне делове шуме у којима је Иван волео да се шета.

Тело, међутим, није пронашла полиција, већ један излетник у петак, 9. септембра, у шуми између Вија Кампестринија у Монтекио Мађоре, која је једно од омиљених шеталишта становника тој краја.

"И мада смо одмах ангажовали полицију и ватрогасце, као и цивилну заштиту у нади да ћемо пронаћи Ивана живог, нажалост, није дошло до таквог исхода. Изјављујем своје најдубље саучешће породици и у ишчекивању смо резултата обдукције која ће нам објаснити који су разлози његове смрти", изјавио је градоначелник Монтекио Мађореа Ђанфранко Трапула.

Иван је као гитариста групе "Ethereal Lus" требало је да наступа на Фешти Санта Либера прошле недеље у месту Мало. Међутим, због његовог нестанка концерт је отказан, а уместо његове групе, учествовали су други извођачи.

Иван је рођен у Србији где је и одрастао, а у Италију је дошао пре четири године код мајке.

На његовој Фејсбук страници може се прочитати да су га сви одлично и пријатељски прихватили и да је његова заједница поносна што је он, као српски музичар, део једног италијанског бенда.

"Част ми је да представљам своју земљу у Италији захваљујући музици", написао је Иван на Фејсбуку.

За његове пријатеље и породицу ова трагедија је несхватљива јер, према њиховим речима, није било свађа нити било каквих околности које би могле да доведу до његовог нестанка.

Од њега су се опростили и чланови бенда. "Ћао, Иване, твој осмех и звук твоје гитаре ће нам заувек недостајати. Било нам је задовољство познавати те и делити с тобом снове у стиху и зато ћеш заувек остати у нашим срцима. Никада те нећемо заборавити", навели су на Фејсбуку.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво