Читај ми!

Чарлс Трећи у Единбургу, предводио процесију до катедрале

Британски краљ Чарлс Трећи предводио је процесију у Единбург током које је ковчег са телом краљице Елизабете Друге из палате Холируд у катедралу светог Егилија.

Краљичин ковчег поред Чарлса пратили су остали чланови краљевске породице, преноси Би-би-Си.

У катедрали светог Егилија одржана је служба којом је слављен живот краљице Елизабете Друге и њена повезаност са Шкотском.

Старешина Шкотске цркве Мораг Мајлн захвалила се Богу "за дуг живот, непоколебљиву посвећеност дужности, јаку веру и добро расположење наше мудре и велике краљице".

"Захваљујемо вам на дубокој љубави која је инспирисала све поданика, на безброј начина на које је упознала и дочекивала људе из свих сфера живота, на дипломатији којом је решавала сукобе и на стабилности коју јој је донела", рекла је Морган.

Ковчег са телом краљице биће у катедрали светог Егилија наредних 24 сата како би се омогућило грађанима да јој одају почаст, пре него што буде пренета у Лондон.

По доласку у Единбург, краљу Чарлсу Трећем свечано су предати кључеви града.

Чарлс Трећи је у Лондону одржао говор пред Британским парламентом у којем је поручио да ће одлучно следити пример своје мајке која је, како је рекао, посветила живот "служењу својој земљи и народу и одржању драгоцених принципа уставне владавине који леже у срцу наше нације".

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво