Вашингтон пост: Код Трампа пронађени документи стране владе о нуклеарној одбрани

Документ који описује војну одбрану стране државе, укључујући и нуклеарне способности земље, пронађен је током претреса куће некадашњег америчког председника Доналда Трампа на Флориди, објавио је Вашингтон пост.

У извештају америчког листа, који се позвао на људе који су упознати са случајем, није наведено о којој страној влади је реч, нити су навели да ли се ради о савезнику или непријатељу САД, преноси Ројтерс.

ФБИ је, према судским документима, почетком августа запленио више од 11.000 владиних докумената и фотографија током претреса Трамповог имања у америчкој савезној држави Флориди почетком августа.

Вашингтон пост наводи да су поједини документи захтевају специјалне дозволе за приступ, а дозволу за увид одређеним папиирима немају ни високи званичници за националну безбедност у Бајденовом кабинету.

Америчко министарство правде покренуло је истрагу против Трампа због узимања владиних докумената из Беле куће након што је отишао с функције у јануару 2021. и њиховог чувања на свом приватном поседу у Мар-а-Лагу.

Федерални суд је у понедељак одобрио захтев бившег америчког преседника да се именује стручњак који ће прегледати документа која је ФБИ запленио током претреса Трамповог дома на Флориди.

Такође је наложено Секретаријату за правосуђе да привремено заустави употребу заплењеног материјала у истрази.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво